Dags för klassiska banan Epsom att stå som värd för två högklassiga tävlingsdagar. Idag bjuds det på Oaks ett lopp för 3-åriga ston över 2 400 meter med ett förstapris på 3 miljoner kronor.

På programmet står även Coronation Cup som är ett Group 1 lopp där får vi se kanske världens bästa gräshäst på 2 000 meter – 2 400 meter. Oddset är magert men det är alltid lika kul att se (Cracksman) tävla.

ATG visar dagens tävlingar på Epsom via sin samarbetspartner GBI och har spel dit.

***

EPSOM – UK tid
2:00 Conditions Race Cl2 (2yo) 6f
2:35 Handicap Cl2 (4yo+ 0-105) 1mf
3:10 Coronation Cup (Group 1) Cl1 (4yo+) 1m4f
3:45 Handicap Cl2 (4yo+) 1m2f
4:30 Oaks (Group 1) Cl1 (3yo) 1m4f
5:15 Listed Race Cl1 (3yo) 7f
5:50 Handicap Cl2 (3yo+ 0-100) 7f

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Väder – Underlag
Har kommit en del regn under veckan och risk för det även idag så ett mjukt underlag att vänta.

***

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/17/epsom/2018-06-01

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

15:10/16:10 – CORONATION CUP
(Cracksman) är storfavorit och det mesta talar för att han kommer vinna loppet. Epsoms bana (vågformad) är inget plus men jag har svårt att se att det skulle kunna fälla han. Gillar (Cracksman) så det får räcka med att titta på loppet så inget försök att låna ut pengar några minuter denna gång…

Vinnartips: Cracksman 1.30

Intressant starthäst att följa: X

***

16:30/17:30 – OAKS
(Wild Illusion) startade i Frankrike som 2-åring och vann då ett Group 1 lopp så har vinnarform i klassen. Har visat bäst kapacitet av de startande och formen är bra visade hon i årsdebuten. Startade då i Guineas 1000 på ett opassande snabbt underlag Good/Firm trivs bättre på ett mjukt underlag som idag.

Tar ett rejält kliv upp i distans från 1 600 meter till 2 400 meter och det bör passa om man tittar på hennes stam och hennes sätt att avsluta loppet. Helt säker kan man dock inte vara förrän distansen provats. Har inte startat på Epsom så det är ett litet frågetecken men tanke på hur banan ser ut.

Vinnartips: Wild Illusion 3.50

Intressant starthäst att titta följa: X

***

DAGENS SPEL:
Wild Illusion – 16:30/17:30 – Epsom

Min spelstatistik på ston och speciellt 3-åriga påminner om en skräckroman skriven av Stephen King så dags att försöka förbättra den statistiken idag.

***

Det blev tre spel förra veckan
1a Poet’s Word 1.67
6a Elarqam 3.00
3a Happily 2.50

(Poet’s Word) var ett försök att låna ut pengar några minuter till bra ränta och det lyckades den här gången…
(Elarqam) var jag säker på skulle vinna men var slagen redan efter halva loppet. Stressad och rörde sig inte bra efter loppet ”lame”. Var normal dagen efter förutom att de hittade lite slem i halsen något som inte kunde förklara hans mycket bleka prestation i loppet enligt tränaren.
(Happily) kunde inte växla tempo när hon bads om det. Hade inte förbättrats något sedan årsdebuten och var en besvikelse. Lyssnade lite för mycket på tränaren A P O’Brien som var överraskande positiv i sina kommentarer.

***

Satt på stallbacksläktaren under elitloppshelgen och noterad att Alessandro Gocciadoro hästar var utrustade med ett nät som var spänt över nosen. När det kallades till start så plockades det fastspända nätet bort. Enligt stalltjejen som jag pratade med är den utrustningen inte tillåten att användas i loppet men får användas fram till loppstart för att de skulle hålla sig lugna, känns sådär…

***

Bold Eagles tidiga värmningarna såg inte bra ut. Studsade och smågalopperade mer än vanligt och såg inte mentalt tävlingsmässig ut redan innan cirkusen med omstarter och fördröjningar. Att det blev galopp efter 100 meter i försöksheatet var säkerligen det bästa som kunde hända för Örnens välbefinnande. Två heat denna dag hade inte blivit någon succé.

***

Enligt Solvalla kom det i fjol 56 545 personer under lördag och söndag tävlingar. Känns som den siffran inte var korrekt med tanke på att det kom 45 015 i år. Har svårt att se att så många av party och campingfolket skulle han sviket i år.