Svensk Galopp har i årtionden sålt av sina stora speldagar, såsom tidigare V65, V64 och alla DDomgångar, för att inte tala om Lördagstrio, Lördagskomben osv. Allt för hästsportens båtnad i stort, vilket naturligtvis medfört mindre media, färre tvsändningar, lägre hästägarintresse och ruinerat spelintresse. Detta kommer straffa sig hårt inför kommande spelreglering.

Nu fick Galoppen två GSv75 omgångar, dels Derbyomgången på Jägersro samt Bro Parks Stockholm Cupomgång.

Dessvärre visade återigen Bro Park (eller ansvarig på Svensk Galopp/ATG) sin totala avsaknad av fingertoppskänsla,lägga  två lopp med 5 samt 6 hästar, när det fanns två hcp-lopp med 15hästar i vardera.

Man VET att det alltid blir 3-5 strykningar till dessa dagar, och att då lägga in lopp med så få startande bevisar totalt ointresse för spel, samt noll insikt i spelmatematik.

Bro Park kunde haft en fantastiskt spelintressant GS75 med 25milj kombination som start, med några strykningar så hade likväl runt 15milj kombinationer funnits.

Då hade Bro Park satt omsättningsrekord så det sjöng om det, men morgondagens jackpot samt 10miljonersgaranti till ensam vinnare.

Nu bryr jag mig inte ens om att åka ut. GS75 startar med ett FYRhästarslopp, det är direkt pinsamt( tänk om fler stryks) ?

Jag kommer heller inte spela syndikatspelen, inte ens delta själv för det kommer aldrig att ge över 20 000kr.

Bra pengar för de som spelar för några hundra, men inget för investerare! ( flerkuponger host host säger någon) vilket tyvärr är feltänkt för värdet i spelet blir inte högre för att man spelar samma rad flera gånger, såvida inte det finns ett direkt spelvärde.

Detta spelvärde saknas helt i mina ögon.

SKANDAL BRO PARK.

 

 

 

 

 

 

 

 

PS: Jag har inte en nämnt den sportsliga skandalen med att Stockholm Sprint som en gång i tiden ALLTID hade 15 startande och utomnordiska gäster, startar 9 och total avsaknad av utomnordisk deltagande. HÖJ PRISPENGARNA och kanske ändra tidpunkten för loppet?

Ännu större sportslig SKANDAL är Stockholm Cup, som också alltid haft fulla fält, där besök från England, Tyskland varit legio, totalt i avsaknad i dag. Endast 7 starthästar i Sveriges högst doterade stayerlopp. Återigen-HÖJ PRISPENGARNA, kanske förändra loppets tidpunkt på säsongen?

Frapperande är hur uselt Bro Parks tränarkår lyckas i de större loppen, och att startfrekvensen förutom i de absolut lägsta divisionerna är formidabelt urusel. Hästbristen inom galoppen är påtaglig, liksom investerarnas intresse av att placera BRA hästar i träning på Bro Park. Flaggskeppet fana slakar för vinden är MILT UTRYCK !

Galoppen har inte hästar tillräckligt för så många starttillfällen som i dag existerar, Bro Park är dessvärre inte ensamma om små startfält. Färre starttillfällen med högre prissummor är nödvändigt för bibehålla någon form av sportsliga värden samt spelintresse, fortgår dagens agenda dör galoppen sotdöden.

FOTNOT: det blev totalt 7 strykningar, och effektivt 1,3miljoner möjliga komber. Totalt 9.6 miljoner omsatt, det delades ut 10mkr så fint spelvärde utöver obefintliga jackpotchansen på 10,5mkr.

Med bättre val av lopp hade omsättningen varit 12mkr