Hej Johan

Roligt för att du läser min krönika och ger respons.

Det hade varit intressant att läsa vilka reflektioner du gjort kring kommande års spelande.
Vad har du fått för insikter om de framtida spelen nu när du pausat?
Johan

***

Som spelare är det lätt att fastna i ett ekorrhjul, det är lätt att bara spela på utan någon djupare analys av spelande. Jag kände att det var dags att göra ett antal vägval när det gällde mitt spelande och det var därför jag tog denna spelpaus på en månad.

Spelar jag för underhållning eller är det för att vinna pengar var det första jag börja fundera över. Har försökt att kombinera båda de senaste åren och det är svårt att få ihop den kombinationen.

För att vinna pengar kände jag att det måste finnas en stark drivkraft något som jag inte har idag. På något sätt måste det finnas ett mål som inte kan uppnås idag eller att jag är beroende av en fast inkomst från spelandet.

Fast inkomst kan vara det egna spelet eller att sälja speltips till kunder vilket inte är något jag eftersträvar. Är inte på något sätt ekonomiskt oberoende men jag kan köpa det mesta jag vill (inom rimliga gränser) och kan välja vart jag vill åka när jag har semester.

Det här sammantaget gör att jag nästa år 2019 kommer spela för underhållningen och det kommer ”säkerligen” kosta en del. Det finns alltid i bakhuvudet att jag vill vinna när jag gör ett spel men mina spelobjekt kommer inte tas ut för att försöka maximera en eventuell vinst utan i första hand få ett bra underhållningsvärde.

***

I ett tidigare inlägg så rangordnade det jag spelade mest på och det här har jag börjat bryta ner.

Poker
Internationell galopp
Fotboll
Trav
Amerikansk fotboll
Greyhounds
Golf

***

POKER
Spelar online poker och en intressant observation jag gjort när jag stängt ner pokerklienten en vinnande dag är att jag oftast känt det här var inte roligt…

Jag har oftast spelat ett mekaniskt spel där jag inte har tillräckligt varierat mitt spel för att det skall kännas roligt. Övervägande speldagar jag förlorat har jag varierat mitt spel men trots förlusten så har det ändå känts roligt att spela…

Det är bara att erkänna jag är inte tillräcklig bra för att spela en vinnande varierande ”rolig” poker på min nuvarande nivå. Kommer därför att kliva ner i nivå där jag eventuellt kan komma undan med den här typen av ”roligare” spel. Kommer dock dra ner på mitt spelande.

***

INTERNATIONELL GALOPP
Ligger mig närmast om hjärtat och här kommer det bli den största förändringen. Kommer att kraftigt öka antalet lopp jag spelar på, det är roligare att delta än att enbart titta på. Det finns en uppenbar risk att det här kommer bli dyrt.

Fortsätter att spela på lopp av högre klass som jag gör idag. Jag kommer spela samtliga hinderlopp av Grade 1–3 lopp i England eller Irland. Kommer även att lägga till spel på Chase lopp av klass 3 som är en intressant klass, men här blir det enbart spel till lopp i England.

När det gäller slätloppen på gräs kommer jag spela samtliga Group 1–3 lopp över 1 600 meter eller längre i England och Irland. Spela när de rids det största loppen USA, Frankrike och Dubai.

***

FOTBOLL
En fotbollsmatch är lång, för lång om det inte bjuds på bra fotboll. Inte tänkt klart här men det är troligt att det kommer bli spel på engelsk fotboll och eventuellt Champions League.

Hade jag spelat för att vinna så hade jag enbart spelat live. Tittat på matchen de första 10 – 15 minuter för att se hur motiverade lagen såg ut att vara samt hur spelet flyter på.

***

TRAV
Växte upp på Solvalla så jag har travet i blodet men det börjar tunnas ut alltmer. Hade jag inte haft kompisar som jag växt upp med inom travet så hade jag troligtvis inte spelat på trav nu. Jag har svårt att finna den rätta motivationen när det gäller spel på travet. Värdet just nu ligger i den sociala kontakten, snacka kommande lopp, minnen och göra något tillsammans.

Skulle jag ha valt att spela för att vinna hade jag gått med i ett större spelsyndikat som spelar V86. Tyvärr har ATG förstört V75 med sitt jagande av jackpots och Svensk Travsport med proppar som gör många lopp förutsägbara och tråkiga.

Eventuellt så startar jag upp ett tillsammans bolag under året med ett lågt pris för en andel (50 kronor) för att försöka kicka igång mitt travintresse igen.

***

AMERIKANSK FOTBOLL
Har jag blivit intresserad av de senaste åren. Liksom fotbollen är matcherna för långa och många avbrott så jag tittar enbart på sammandragen av matcherna.

Mycket tillfälligheter som avgör utgången av en match vilket gör att det är lätt att bli upprörd när millimetrarna är på fel sida. Perfekt sport att spela på om man gillar att bli upprörd framför dator eller TV…

***

GREYHOUNDS
Spelar bara till det engelska och irländska derbyt vilket är under två månader varje år. Det irländska derbyt går i Dublin som jag brukar åka till en vecka så det är en semester med betoning på spel, liksom Las Vegas…

Kommer att göra flera spel vilket ökar risken för en förlust. Spelperioden är relativ kort och innehåller ett mindre antal lopp cirka 60 att kunna spela på så en eventuell förlust kommer vara begränsad.

***

GOLF
Spelar bara två eller tre-bollar i de större turneringarna. Tycker det finns ett bra underhållningsvärde i det spelet så ingen större förändring här förutom ett ökat antal spel. Gillar att följa resultatrapporteringen eller halvtitta på sändningen medan jag gör något annat spelrelaterat framför datorn.

***

En bra sammanfattning kan vara fler spel och sannolikt större förluster…

***