Trots att ingångna vad gjorts för att kvalificera sig till ” Vipresa till VM i Ryssland” ändrade Betsafe i efterhand reglerna!

Förutsättningarna var följande:

1: Lägg ett spel på 250 kr (på odds överstigande 1.80) erhåll bonusspel på 50kr

2:Lägg ett spel på  500kr (på odds överstigande 1.80) erhåll bonusspel på 100kr

3:Omsätt 2000kr (erhåll bonusspel på 200kr)

4:Omsätt 5000kr(erhåll bonusspel för 500kr)

5: Omsätt 10 000kr (erhåll bonusspel för 1000kr)

(Bland de som fullföljer samtliga steg utlottas resan)

Ingenstans står står det i reglerna om att några former av vad inte ingår, enda kravet är odds över 1.80, således ingen skillnad mellan hockey, hästar, basket, fotboll osv. Multiplar går bra, men ett av oddsen måste överstiga 1.80!

Ingenstans står det att varje steg ska slutföras explicit, och omsättningen på 2000kr INTE beräknas på de första 750kr som du spelat i första stegen. Inte heller att omsättningen på 5000 kr beräknas EFTER att du omsatt de första 2000 kr, således för att erhålla bonus 4 måste du ha omsatt totalt 7000kr.

Ingenstans står det för att slutföra nr5 måste du omsätta YTTERLIGARE 10 000kr, således totalt 17000 kr för att erhålla bonus nr5.

En kund kontaktade mig efter att ha fullföljt de första tre stegen, men inte erhållit bonusen på totalt 350 kr, inte heller stod kunden som deltagande i bonustrappan! 

Vid kontakt påstod först supporten att kunden inte var anmäld, då kunden vidhåll att så var fallet, återkom supporten och påstod att inget spel hade gjort, varvid kunden vidhöll att alla kriterier var uppfyllda för första 3 stegen, -varvid supporten först påstod att endast ett spel på 200kr var gjort- Nu tröttnade kunden och kopierade in registrerade spel och bevisade att spel på 200-200-300-500-500-500kr hade gjort till odds över 1.80 .

Varvid supporten återkommer och säger, ja – men spelen är ju på hästar??!! Detta gäller endast sportspel! – kunden som nu efter 40minuter börjar bli trött, skickar reglerna och påminner om att inga specifikationer gällande sport/hästar står i reglerna.

Då viker sig supporten till slut och säger att han ska kreditera för första två stegen, varvid kunden stillsamt påpekar att det inte är KUNDENS fel att reglerna är inkonsekventa och oprecisa , samt att de regler som står ska följas, således ska Betsafe kreditera kunden för första tre bonusstegen, samt totalt omsättning på 2200kr, varvid 2800kr kvarstår för att slutföra steg 4 samt 7800 för steg 5.

Supporten skickar det vidare till bonusgruppen som återkommer dagen därpå (Vilket är positivt) och de säger att ”för att visa god vilja ger vi dig rätt och krediterar dig för första två stegen, när kunden återigen påpekar att det inte duger, utan att Betsafe måste agera korrekt, så erhåller kunden korrekta tre bonussteg, men därefter ”ändrar vi reglerna, och hästspel kvalificerar inte”

ERGO: Betsafe har här gjort flera fatala misstag, och den som skrivit förutsättningarna kan inte formulera sig korrekt på Svenska, samt har inte heller kunskapen att läsa innantill.

Ännu värre är att Betsafe anser sig ha rätt att ändra reglerna EFTER ingånget avtal! 

 

 

Detta är ett av MÅNGA exempel inte endast hos Betssonkoncernen , utan är legio inom internetspel, där spelsajterna excellerar (likt gammelmedia) i felstavningar, syftningsfel, logiska kullerbyttor och direkta misstag. Det varierar sedan från spelbolag till spelbolag, huruvida supporten (som ytterst sällan har erforderlig kunskap för yrket) skickar spörsmålen vidare till huvudkontoret, eller så gissar supporten vilt ,  står kunden på sig, slutar det inte sällan med att kontot blir fryst och kunden avstängd.

 

 

Detta rapporteras sällan vidare uppåt, supervisors har oftast dåliga kunskaper, eller insikter i hur fotsoldaterna hanterar sina uppdrag, det man fokuserar på är insättningar och uttag. Lojalitet och långsiktighet premieras ytterligt sällan.

Det som intresserar aktieanalytiker är bruttointäkter, bruttoomsättning samt nykundstecknande.

Man betalar hellre 3000kr i nykundskostnader, än tar hand om lojala, trogna långvariga kunders rätt i schismer. Hanterandet är legio på omogna marknader, men det har funnits några bolag som särskilde sig under spelbranschens ungdom.  Pokerstars hade överlägsen support, där alla kunder togs på största allvar, var ytterst kunnig och sajten blev därmed också överlägset störst, men när pokerstars börsintroducerades tappades kunden bort fullständigt.

Ett annat bolag som var ytterligt bra att ha att göra med var Nordicbet, men när sajten köptes upp av Betsson tappades all kompetens, och såväl oddssättare som support slutade, och sajtens rykte ruinerades.

Frågan är: Hur undvika att detta sker i Sverige efter spelregleringen? Ty Svenska Spels support är medioker, men den är inte i närheten lika uselt utbildad som ATGs , som är sämst i branschen tillsammans med Betfair och Bwin.

Problematiken med såväl slarvig som direkt falsk och missvisande marknadsföring är allvarlig för spelbranschens långsiktiga förtroende, och ATG har åtskilliga gånger blivit fällda, under sistlidna halvåret flera gånger, varav SEEM ( spelbranschens riksorganisation för etisk marknadsföring) fällde ”top7reklamen” för endast någon vecka sedan(ATG är medlem i SEEM)

Lotteriinspektionen skulle kunna ha varit en instans som bevakade klavertrampen från spelbolagen, men är fullständigt tandlöst och äger heller inte kompetensen för att övervaka branschen , ty någon spelkompetens eller branschinsikt äger inte LI; de består av jurister som läser paragrafer, etik och branschinsikt fanns under Håkan och Joakims tidsera, men var även då en chimär, endast tillstädes för att ge finansdepartementet monopolverksamhet en politisk legitimitet!

Då undertecknad avslöjat såväl Svensk Basketriggning, Melodifestivalen, Lets Dance, Auktionsspelet, Östersundsskandalen , Rejkbackskandalerna , fixade matcher, korrupt hästsport, pokerrobots och bistått LI med en mängd information under årens lopp, samt haft insikt i hur handläggandet skötts på LI under sistlidna 15åren, blir jag mörkrädd inför kommande spelreglering. Vem ska övervaka LIs avsaknad av insikt??  Inom casinobranschen finns det alltid liksom på en lök, lager på lager av övervakare som övervakar bevakningen av bevakningen. Det kommer behövas vid kommande spelreglering också.

Läs med fördel Ken Leenaards insiktsfulla krönikor på www.winbets.com ,  https://winbets.com/articles/topic/leo-vegas-far-7-miljoner-i-boter-for-vilseledande-marknadsforingsom  LeoVegas vite på 7miljoner är skrattretande för ett bolag som tjänar 400mkr per år.

Ska spelbranschen kunna stävjas i sin girighet, måste adekvata straff utmätas, som gör det direkt olönsamt att missköta verksamheten. Parallellen till bankväsendets ointresse av att sluta tvätta pengar för vapen/droghandel är given, där straff utmäts med 100mkr men intäkterna är många miljarder.

Finansdepartementens loja försök att stävja insiderhandel i aktiebranschen är också av liknande art, ingen blir någonsin fälld, trots att det leder mångdubbelt fler inspår till skatteparadisen, än utspår(alla som jagat förstår liknelsen)

Det sista Betsafe menar är: Vi ger dig rätt i alla punkter, vi skrev otydliga regler, och hästsporten inte specifikt nämnd såsom icke kvalificerande,  men vi ändrar likväl ingångna avtal och förändrar regelverket i efterhand! 

Här nedan följer Betsafes regeleverk för bonustrappan samt supportens märkliga konversation !

( I dag 9/5 , en vecka efter att problemet uppdagades, inkom besked från Betsafe att de numera hållet ingånget avtal, således får spelaren som var förfördelad fortsätta bonustrappans slutförande även på hästspel. Likväl skrämmande sent och spelaren i fråga har förlorat en veckas möjligheter till spel! )

 

 • Anmälan krävs för att delta i kampanjen.
 • Kampanjen pågår från den 1 maj klockan 00.01 till den 13 maj klockan 23.59 (CET), 2018.
 • De kvalificerande spelen för bonustrappan kan vara antingen singelspel eller kombispel, och de kan läggas antingen före eller under match till valfritt odds, så länge minst ett av valen är ett spel till oddset 1,80 eller högre. Lagda spel som annulleras räknas inte in i det totala antalet spel. Systemspel räknas inte som kvalificerande spel.
 • Vinnaren kontaktas inom 24 timmar efter att de vunnit sitt paket. Vinnarna måste bekräfta att de tänker genomföra resan inom 48 timmar. Paketen går inte att föra över till andra personer och kan inte bytas mot andra resor eller kontanter.
 • Inget kontantalternativ eller kompensation utgår om vinnaren bekräftar sitt deltagande men inte dyker upp, eller blir förhindrad att delta.
 • Det är kundens ansvar att ha ett giltigt pass som inte löper ut inom 6 månader innan resans slut.
 • Vinnare av tävlingen måste själv ansöka om Fan-ID. Betsafe tar inte ansvar ifall Fan-ID ansökan inte genomförs eller blir godkänd. Ett giltigt pass krävs vid ansökan.
 • Vinnare samt gäster måste vara över 18 år.

Regler och villkor för gratisspel.

 • Du aktiverar gratisspel genom att markera rutan för gratisspel på spelkupongen innan du bekräftar ditt spel.
 • Om du inte kan se rutan för gratisspel på din spelkupong, vänligen uppdatera sidan och gör om ditt val.
 • Du kan använda dina gratisspel på valfri sport både på datorn och i mobilen, såväl före matchstart som live. Om du inte använder ditt riskfria spel innan den 13:e maj klockan 23.59 kommer spelet att annulleras och avlägsnas från ditt konto.
 • Om du vinner på ditt spel betalas vinsten ut, exklusive värdet på gratisspelet. All eventuell förtjänst (hela vinstbeloppet minus insatsen) omfattas av ett omsättningskrav på tre (3) gånger, som måste uppfyllas genom spel till oddset 1,50 eller högre inom 14 dagar. Systemspel räknas inte gentemot bonusens omsättningskrav.

Betsafes allmänna regler och villkor gäller.

Samt förändringen efter kunden anmält:

Slutför varje steg och var med i utlottningen av resan till Ryssland!

För att dina spel ska räknas till något av stegen krävs ett minimumodds på 1.80!
Du måste slutföra stegen i ordningen 1 – 5 och du kan inte omsätta för flera steg samtidigt

 • De kvalificerande spelen för bonustrappan kan vara antingen singelspel eller kombispel, och de kan läggas antingen före eller under match till valfritt odds, så länge minst ett av valen är ett spel till oddset 1,80 eller högre. Lagda spel som annulleras räknas inte in i det totala antalet spel. Systemspel och spel på hästar räknas inte som kvalificerande spel.

Supportens svammel:

Kim: Hej, jag heter Kim.
Kim: Varmt välkommen till denna chatt, Jean! Hur mår du idag?
jean: Hej Kim, blev bortkopplad nyss
jean: Är du vänlig och kontaktar bonusgruppen, och ordnar så jag får den bonus jag gick med på i GÅr(bonustrappan) Jag har uppfyllt första fyra stegen, men inte krediterats.
jean: Jag förstår att ingen jobbar där nu, men se till att ärendet skickas dit.
Kim: Jag kan kika på det direkt åt dig, jag får ursäkta sent svar men min dator strulade. Nu är jag här och kollar direkt åt dig!
jean: mm
Kim: Menar du denna kampanj? ( Ryssland)
jean: Ja
Kim: Jag är ledsen, Jean men jag kan dessvärre inte se att du har lagt ett enda kvalificerande spel. För att dina spel ska räknas till något av stegen krävs ett minimumodds på minst 1.80!
Du måste slutföra stegen i ordningen 1 – 5.
jean: Jag har inte lagt ett enda spel till lägre odds, !
Kim: Nej, jag kan se det. Däremot kan jag se att du är anmäld så har fram till 13 maj på dig!
jean: Jag anmälde mig i onsdags innan spelen. Du får skicka detta till bonusgruppen, för jag anmälde mig och uppfyllde de första fyra villkoren, har kvar omsättning på 5000 resp 10 000. Så skicka detta problem till bonusgruppen är du snäll, felet ligger hos er.
Kim: Jag kan tyvärr inte se att du ska ha spelat på något odds över 1.5 eller något spel överhuvudtaget sedan 4/19/2018 10:49CET i sportsbook är jag rädd för.
jean: Detta gäller även hästspel, står inget undantag för spel på hästar. Odds över 1.80 är det enda som står i reglerna
jean: Sålunda har jag uppfyllt kriterierna, och felet ligger hos er. Skicka ärendet till bonusgruppen så jag får min gradering och kreditspel är du snäll.
Kim: Jag kikar på detta åt dig, Jean.
Kim: Jag kan se att du har minst ett spel för över 250SEK på hästspel så det vi kommer göra är att kreditera ditt konto med ett gratisspel på 50SEK.
jean: Förstår inte hur du tittar , Spelade 250,250,500,1000 kr, omsatte 2000 kr i går.
jean: fel 200-200-300-500-500-500 , totalt 2200 spelades i går på hästarna.
jean: Således steg 4 samt 5 kvar, där steg 4 återstår 2800kr att omsätta, samt 7800 för att klara steg 5.
Kim: Jag kikar fortfarande på detta åt dig. Jean. Ursäktar att det dröjer.
Kim: Du gick med i denna kampanj den 2018-05-02 16:54CET. Efter detta spelade du för spel värda 300SEK samt 500SEK
jean: Du måste ha en urusel dator. Jag spelade för 2200 kr i går. 200-200-300-500-500-500kr , sex spel. Totalt 2200kr.

Första brevet från ”Supervisor” skickas märkligt nog från Betssons kontor, men från Alessio:

Hej Jean,
Tack för att du kontaktar oss.
Ser att länken i din chatt har med Betsafe att göra, så vänligen ta direktkontakt med Betsafe supporten istället för vidare assistans.
Ha en fin kväll vidare.
Med vänliga hälsningar,
Alessio
Betsson Kundtjänst.
Nästa brev skickas från Betsafe

SUPERVISORS brev:

Vi vill alltid erbjuda dig support i världsklass och det är väldigt tråkigt att du kände att vi inte levde upp till det den här gången. Då vi strävar efter att våra kunder ska få bästa möjliga upplevelsen när de spelar hos oss tar vi din feedback väldigt seriöst. Din feedback är väldigt viktig och om du någonsin känner att det finns någonting vi kan bättra oss på så är du alltid varmt välkommen att framföra detta.
Jag kan se här att min kollega har skickat ditt ärende vidare till ansvarigt team och vi väntar för närvarande på en återkoppling.
Ser även att vi aktiverat både steg 1 och därefter steg 2 manuellt för dig för ditt bet på 300 kr efter att du optade in, och därefter dit bet på 500 kr för steg 2. Så du har alltså fått två gratisspel, ett till värde av 50 kr och ett på 100 kr.
Tänk på att du börjar om från början efter varje steg. Exempelvis i steg 3 så behöver du omsätta 2000 kr på odds (du omsatte/har omsatt 1200 kr efter steg 2). Dina spel som du lade för steg 1-2 räknas alltså inte med i omsättningen för steg 3 och så vidare.
Såvida jag kan se så har allt skett korrekt, som sagt så har ditt ärende dock skickats vidare till ansvarigt team för att undersöka ifall vi kan lägga till ännu tydligare information i kampanjen om att man startar om från början för varje steg, och även för att se ifall spel på hästar ska räknas in på omsättningen precis som andra oddsspel som på till exempel fotboll, hockey och så vidare.
Tack för ditt samarbete i detta och ha en fin kväll vidare Jean!
Med vänliga hälsningar,
Alessio
Betsafe Kundtjänst.
Hej Jean,
Tack för ditt tålamod i väntan på mitt svar.
Vi gör alltid vårt yttersta för att erbjuda bästa möjliga underhållningen online i kombination med en vänlig och professionell kundtjänst, och jag uppskattar att du kontaktat oss med dina funderingar och feedback.
Vi gör alltid vårt yttersta för att se till så att våra kampanjer är klara och tydliga med vad som gäller. Vi har nu gjort ändringar till våra regler och villkor till kampanjen för att förtydliga de punkter du lyft fram till oss, och jag hoppas att vi med detta på bästa vis kommer undvika eventuella missförstånd.
Jag har även slutfört steg 3 för kampanjen manuellt och vi kommer att slutföra steg 4 och 5 efter att du omsatt totalt 5000 och 10000 kr för respektive steg. Det vill säga efter att du omsatt ytterligare 2800 kr för steg 4 och 7800 kr för steg 5. Om du når upp till steg 5 så kommer vi även ordna så att du är med i dragningen för storpriset. Jag behöver dock vänligen be dig att du kontaktar oss efter att du uppfyllt respektive krav så kommer vi manuellt att lägga till belöningarna i ditt spelkonto.
 
Vi kommer alltså att räkna med de spel på hästar som du gjort fram tills idag, men för i framtiden så vill jag vänligen informera dig att spel på hästkapplöpning inte räknas in som kvalificerade spel för denna kampanj. Vi hoppas på din förståelse i detta, och det har även gjorts klart i våra regler och villkor för kampanjen.
Som jag nämnde tidigare så uppskattar vi din feedback kring ärendet, och jag har som en gest i god vilja lagt till 500 kr bonus med endast 1x omsättning på odds 1.50 eller mer som ett sorts gratisspel som du kan spela med. Du kan finna reglerna och villkoren för bonusen inne under dina aktiva bonusar i ditt spelkonto.
Med detta så kommer vi se ärendet som avklarat från vår sida, men om du har någonting övrigt som du funderar över så är du alltid välkommen att återkomma till oss.
NOTA BENE: Här anser således Betsafe att ärendet är avklarat, oavsett vad jag som kund anser, så är ärendet avklarat! PUNKT SLUT LIKSOM .
Dessutom anser BETSAFE att det är ”god vilja” att ge kunden en liten bonus, när jag gjort det jobb som en compliance officer ska göra INNAN ett event som ovan sjösätts. Det är oerhört magstarkt.
Ännu värre är att de ger kunden rätt i alla bemärkelser, men ändrar likväl ingångna avtal, ”hästspel kvalificerar ej” KORRUPT !!!
Notera också att det tydligen finns en ”Alessio” som arbetar på såväl Betsafe som Betsson, som jobbar samtidigt samma kväll, det måste vara remarkabelt, speciellt som båda kan Svenska.