Lucka 5: De ständiga falserierna gällande opinionsundersökningar från ATG/ST

ATG samt ST har gång efter annan påvisat en sällsynt samling illa underbyggda eller direkta falsarier gällande så kallade opinionsundersökningar.

Travronden påvisade hur fullständigt falska undersökningarna gällande banornas åsikter om senarelagd starttid för V75, från 14:30 till 16:20 , där det bevisades genom uttalanden från olika banor att någon undersökning aldrig gjorts överhuvudtaget.

dradendarmedrodluvan

 

 

 

 

 

 

– Omsättningen på tävlingsdagen, det vill säga V75-lördagarna, ska öka sin omsättning. Det är vårt uppdrag, att dra in mer pengar till Svensk Travsport. Det som sades när detta presenterades i april var två miljoner mer i omsättning på lördagarna, i totalomsättning, oavsett om det är V75, Dagens Dubbel eller V4. Omsättningen ska öka med två miljoner per lördag, vilket ger 100 miljoner kronor i årsbasis, det är det som det hela bygger på.

Känns det nya upplägget bra?

Alla svenska travbanor har varit med och haft åsikter, även de aktivas föreningar har varit med och fått sagt sitt och vad de tror om upplägget. Vi känner oss trygga med det här och att det kommer bli bra, säger Peter Wallin och avslutar.

– Med tanke på de fantastiska publiksiffrorna vi haft på travbanorna i sommar med sommartravet så kommer det här bli minst lika bra nästa år. Sommartid kommer det här att kunna gynna banpubliken. ( http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article21220670.ab)” 

Jag vill insinuera, nej de facto påtala att grundliga opinionsundersökningar har skett på banor och bland aktiva, men är detta med sanningen överensstämmande? Jag ställde frågan till mina 2500 läsare, ”har någon svarat, läst denna opinionsundersökning?” INGET SVAR

dukanintehanterasanningen

 

 

 

 

 

På twitter skrev ATG följande: Förtydligande om publikundersökning. ST har frågat banorna som i sin tur har tät kontakt med publiken. Vi ber om ursäkt för otydligheten. 

Således fanns det INGET fog för det som stod i båda kvällstidningarna i Fredags.  ”Det här är inget test utan så här kommer det att se ut, säger Peter Wallin”.

Således är det inte frågan om att PRÖVA detta, se om det faller publiken /spelarna i smaken, utvärdera och därefter göra det som är bäst för sporten. MÄRKLIGT är förnamnet. Naturligtvis är det i Tv4 som ställer olika krav, det märkliga är att besluten tas på så kort varsel och fullständigt utan seriösa opinionsundersökningar.

Hur det ser ut nu VET vi, omsättningen har inte ökat på grund av starttider, utan först när V75tillsammans kom, skedde en marginell ökning på V75, men totalomsättningen har inte ökat på banan. Utan andra spel har istället tappat, hur det ser ut efter topp7 införsel finns det för litet underlag till statistik för.

Men ovanstående är tyvärr inte ett undantag, utan legio gällande ATG/STs kommunikation med kunderna, och ökar naturligtvis inte förtroendet hos vare sig aktiva eller ST.

logner

 

 

 

 

 

 

Förövrigt exakt samma försvar som ATG/ST ägnat sig åt gällande V86express, där ena ursäkten efter den andra kommer, opinionsundersökningar där det påstås vara en succe, att banorna är nöjda osv. Att banorna tappat 75% av sin publik sedan det infördes talas det tyst om, mycket tyst, likaså att omsättningen varit i paritet med 1996 års variant med Badmössan Haag och Rulle, dvs RiksV5. Dock har kostnaderna ökat mångfalt för produktionen med fler experter, dubbla kamerateam osv då det är två banor .

Nu har det skett en 10% ökning sistlidna veckorna, på grund av ATGtillsammans, samma möjlighet som gjorde att V75 ökade en aning TROTS ändrade starttider.

Johan Lindberg påpekar att medel ska utverkas för förbättring av kundmottagandet , men sista given visade sig vara ” Just publikupplevelsen är en av de viktigaste sakerna som finns i Pegasus 2020 – travsportens önskvärda läge. 2018 – pokalåret – får vi chansen att tillsätta ordentligt med resurser för detta, men det finns otroligt många saker som vi kan börja jobba med redan nu. Värdskap och bra service kostar till exempel inte en krona. 

Den enda personen i världen som kan lova bättre service utan kostnad!

singingintherain