3e december.

Östersundskandalen  6e september 2014:  Jag skrev spaltmil om denna oerhörda skandal, där 19,2 miljoner spelades plats på tre hästar i Östersund. Sjöö skrev ytterst förtjänstfullt och grävde med den äran på Östersundsposten(nu på travronden)

ATG utsatt för jättespelkupp

plats på tre olika hästar. ATG  STOPPADE INTE  spelet, trots att säkerhetschefen var informerad, och loppet fördröjts av totochefen på banan som inte  kunde ta beslut.

champagne-7letsflyaway

 

 

 

 

 

 

Efter målgång sker heller ingenting, utan de spelarna som varit vakna har tagit ut fantastiska vinster på låga insatser. Över en timma senare ändrar ATG oddsen, och utbetalningarna till tex nätspelarna och de som hämtat ut bongarna för långt sämre odds, Tar bort 19,2 miljoner spelet, och väljer istället för att betala 54ggr på Cuba Cohiba, betala 1.60.

När sedan samtliga platshästar har odds som avslutas med en nolla, upptäcker jag att dessa odds omöjligen kan stämma, och ringer återigen lotteriinspektionen, som därmed upptäcker att säkerhetschefen har varit inne och handgripligen ändrat oddsen, vilket naturligtvis är fullständigt galet.

jobbigtnu

 

 

 

 

 

 

Utöver alla andra misstag ATG gör i detta ärende, så förser de också Lotteriinspektionen med falska tidsangivelser som jag också upptäcker, samt kommer med direkta lögner till LI. Li inser att detta måste utredas av utomstående och kallar in Paul Scotney från Sportsintegrityservice som genomför en gedigen utredning som påvisar en mängd fel, problem och total avsaknad av spelsäkerhet på ATG.

Källa:  Swedish GC Final Report Fi

allt-lacker

 

 

 

 

Paul Scotneys utredning av ATG del1

 

Slutsatsen är svidande för ATG, och det tog bla över ett år för ATG att anställa en Compliance Officer trots att detta skulle ske inom tre månader. Vilket dessvärre påvisar hur fullständigt tandlösa LI är, som dessvärre inte har några som helst maktmedel att ta till mot SS eller ATG, för annars skulle inget av bolagen äga spelstillstånd (enligt interna dåvarande källor)

bread-and-circuses

 

 

 

 

 

 

 

Det påstods ha varit en valutaväxlingsfel, vilket jag i dag VET inte stämmer, utan det var en spelkupp . !  Återigen påvisades ATGs fullständiga brist på spelsäkerhet och det kommer fler exempel