Lucka 7 i adventskalendern

ATGs stora brister i spelsäkerhet gick inte längre att dölja för allmänheten när eminente Bengt Adielsson ( japp, bror med Hans och farbror till Erik) bevisade att han lyckades spela EFTER att ett travlopp gått i mål . ( http://www.expressen.se/sport/trav/han-spelade-och-vann—efter-loppet-inte-klokt/ ) detta var den 17e februari 2012 på tävlingar till danska  Charlottenlund, varvid krönikören utan moral- Nybrink på Ab skrev /typ)- Fattar inte att han inte höll käft och spelade stenhårt!

champagne-23cheers-to-you

 

Det hade kanske inte varit så enormt stort problem om det inte visat sig under flertalet år att odds förändrades under loppens gång, och även efter de gått i mål , nu fick många vatten på sin kvarn.

 

 

Märkligt nog så hände detta igen, 3e september 2012 till Åmål där återigen kunder med hedern i behåll avslöjade att det gått att spela efter att loppen gått i mål. Således två gånger på knappt ett år, det många förstod att detta inte på något sätt varit unikt, utan misstänkte att utlandspelarna ofta hade denna möjlighet, och att ATG nonchalerat felet.

konspirationsteorier

ATG gjorde dock som dom alltid gör” Vi har läget under kontroll och ingen behöver oroa sig, vi har världens bästa spelsäkerhet och vi har kompetensen i huset!

 

 

 

Åby 13/6 -2013 följande år sker en märklig ”incident”, då Flemming Jensen är på besök med flera hästar, men lyckas ”förväxla” häst och starta Simoni’s Spice istället för startanmälde  No Limit Angel. Dessutom hårt spelad och i ett lopp med flera 100 000kr i omsättning. (sådant här kallades ringare på 60talet, där man fuskade avsiktligt genom att starta en häst med långt högre kapacitet i lopp för enkla hästar och därmed troligtvis kunna göra sig en fet hacka på spelet, det SKA inte gå längre på grund av frysmärkning och hästpass)  Först dagen efter att jag publicerat och uppmärksammat felet, ersattes kundanspråk av ATG!  ( https://www.travsport.se/article/2.292/1.305732 )

allt-lacker

Men det kommer mera, mycket mera, hela tiden, alltför ofta.

 

 

 

 

 

Övrevoll galopp 25 Augusti 2013 

Fel häst dömdes som 1a på ett målfoto som klart visade ordningsföljden och där 2a häst i mål ropades ut som vinnare. Alla pengar som spelats i loppet, på vinnare, plats, komb, trio, v3, v4 och v65 betalades ut på felaktigta förutsättningar.

Detta var förövrigt inte enda misstaget ansvarige person gjort under dagen, utan endast det grövsta. Absolut värst av allt är att ATG inte höll Svenska Spelare skadelösa för det inträffade, utan följde sina paragrafer juridiskt korrekt, men med ett godwillmässigt katastrofalt beslut. För trovärdighetens bör ATG i förekommande fall när samarbetspartners fallerar, själva påta sig skyldigheten att ersätta skador som drabbar kunderna, oavsett avtal med samarbetsparter. Det är INTE kundernas problem att ATG har dåligt skrivna avtal.

atgsutlandspartners

 

Men det är ju länge sedan tänker nu läsarna som börjar tröttna på historia, men jag vill endast påvisa att ATG har en enormt lång historia av usel spelsäkerhet. Dags för några klassiska spelstötar.

 

 

 

 

2004: Då Unibet polisanmälde en uppenbar spelstöt, där två hästar utan chans till prispengar fullständigt uppenbart kördes för att gynna en storspelare som investerat 100 000kr på H2H spel. Polisutredningen lades ner, ST vägrade utreda händelsen enär det inte påverkat löpningsresultat ( ATG var ju skadelösa liksom ATGs spelare) http://www.expressen.se/sport/travloppet-var-uppgjort/

movement-16

 

Men nu kom vi tillbaka till forntiden, så vi tar några modernare spelstötar. Denne gång var nuvarande styrelseledamoten Erik Adielsson i sulkyn på Fiddelina Fighter ! ( Efter samtal med undertecknad så fick jag intrycket att Erik inte var invigd)

 

2013: 2a oktober: 

V86-2 startade nr5 Fiddelina Fighter, med rekord 1.15.5 auto över medeldistans, med okey form och proffskusk.

Bet365  startade med 30ggr i vinnarodds på Fiddelina

Unibet startodds var 25ggr och gick ner till 9ggr.

Expekt startodds var 25ggr . Gick ner till 5ggr

ATG gav 5.80 på Fiddelina Fighter med 317 000 omsatt.

På V86 spelades Fiddelina ända fram till kl 18:45 till 5% insats och 10% på strecken, därefter spelades hästen till FAVORIT (15min spel) med 7% insats samt 22% på strecken.

Läs hela inlägget här

Superspelstöt på Solvalla

iknownothing

 

Flemming Jensen kom till Solvalla med nr8 Rasmine Vang i v86-8. unibet” target=”_blank”>Unibet, expekt” target=”_blank”>Expekt, bet365” target=”_blank”>Bet365 hade samtliga hästen till 40ggr initialt, och det kom in en del spel på V86 genom sedvanliga ”UtlandsAffe” där hästen steg från 2 till 7% på strecken(insats % endast 1.88). Hästen värmde bra och det talades om på atg-live att den kunde ha skrällchans. Döm om min förvåning när samtliga nätbookies sänkte hästen till 6ggr pengarna efter spel i omgångar, då anade jag begravda hundar.

Mycket riktigt kom det in över 1 miljon kronor på Dagens dubbel med Rasmine Vang spik, och det spelade ingen roll vem som vann första DD-Loppet, då alla hästar spelades så att Rasmine Vang skulle ge 5ggr i vinnarodds, dvs de som spelade skulle vinna 5 miljoner oavsett vinnare i DD1.

Rasmine Vang kördes oerhört offensivt(mycket ovanligt för Flemming Jensen) men galopperade efter 1200meter körda och blev diskad.

Även här togs ingen blodprov på Rasmine Vang, vilket naturligtvis borde skett åtminstone efter målgång, för att ur spelsäkerhetssynpunkt vara säker på att inget oegentlig skett. Efter denna start, har hästen förövrigt startat 3 gånger till, med 6e plats som följd och alls inte onormalt spelad.

Undertecknad gick t o m ut på twitter och påpekade spelstöten LIVE på twitter, innan loppet startade , så sällsynt tydlig var försöket till spelstöt.

itsallafairytale

Men det finns ännu fler, många fler tillfällen, som inte varit fullt så självskrivna, där dock inga utredningar gjorts, eller ytterst undermåliga. Tex Åke Svanstedt var en ytterst populär tränare och kusk hos utlandsAffe , och var bland annat spik den gången som SydAffe tog hela potten på Solvalla. Men här är ett annat flagrant exempel.

 

Ta Åke Svanstedts två v75 vinster som exempel, dels 12e januari(2013) när han förlorar med Mr Picolit till Beckman , där Svanen släpper spets med en häst som han sedermera kör i spets flera gånger under sommaren mot betydligt bättre motstånd. Denna gång resulterar det i att v75 istället för 123 000 ger 495 000.  Den 4e maj på Romme sitter Åke återigen i spets, denna gång med Braås Palema som är jättefavorit(48% insatsprocent), men förlorar när han kör undan och stallkamraten Global Midnight (2%IP)och härmed grundlägger en utdelning på 1 326 000, med favoriten är normal utdelning runt 40 000. (observera att jag INTE säger något oegentligt skett, MEN det borde ha utretts då incitament fanns)

I ovanstående två lopp, som också ingår i andra streckspel,vinnarspel,platsspel,tvillingspel samt DD spel så berör det totalt flera hundra miljoner i omsättning, och runt 160 miljoner som ska fördelas till vinnande spelare. Det bör vara incitament nog för utredning och skärskådning av alla tillgängliga verktyg som ATG äger.  Men ingen sådan utredning har vad jag förstår inkommit till Lotteriinspektionen. ( kontrollerades i efterhand och inga undersökningar gjordes)

Båda V75omgångarna vann Svanstedt två lopp minst, samt UtlandsAffe vann MYCKET stort. 

whatdiditellyou

 

Nåväl, är ni övertygade om ATGs bristande spelsäkerhet?

INTE ?

Nåväl fortsättning följer!

För det är ju så, att Hassarna på ATG/ST inte ser skogen för bara trän, eller helt enkelt anser att seriöst spelsäkerhet kräver seriösa undersökningar, och att döma av hur dopingproblemen hanteras ( tas senare upp) så vill man inte stoppa spaden för djupt i jorden, ty stanken blir alltför svår. Pecunia non olet 

hassarnariderhem