Lucka 8

Hästsporten var oerhört innovativ under många år, startade V5 som på 50/60talet omsatte mer i dåtidens pengar än V64 i dag, betydligt mer. Redan då 1kr raden, som naturligtvis motsvarar 10dubbla i köpkraft i dag. Om det ens räcker om vi ser till vad en sprillans Volvo Amazon kostade 1959 – 12 600kr. Bara att jämföra med dagens småbilar.

dukanintemenaallvarFörövrigt var det galoppsporten som var innovativa under lång tid, som uppfann V5, Tri0, Dubbeltrio, Komb osv. ( snart kommer ATG garanterat införa RAK KOMB som galoppen, var så säkra)

Därefter kom V65 som är ett särdeles bra spel, långt bättre än V75, och dessutom med ett vettigt radpris. När kommer V76 med 1kr radpris? Testa ATG ?

Nåväl, vad hände sedan? V3 infördes, helt iskallt eftersom det aldrig gjordes försök på allvar med möjlighet att byta andelar på nätspelet, och dessutom har spelet alltid behandlats uselt av banor och ATG. Tyvärr då spelet i sig är utmärkt . Onödigt högt beskattat dock, liksom trion förövrigt. Sänk skatten på dessa spel. !!!erume

 

Dagens Dubbel är ju ett fantastiskt spel, men som blivit styvmoderligt behandlat av ATG, och tappat fart, vilket är synd. Samtidigt som UtlandsAffe under 10år hårt brandskattat spelformen.

De stora problemen för ATG är att det finns FÖR MÅNGA SPELFORMER, trio i alla lopp är katastrof, alla olika Vspel i samma lopp är katastrof, totalresultatet blir låga potter som ger dålig omsättning och ebberöds bank infinner sig. Oerhört tydligt har detta givit utslag på vinnarspelet och plats, som genom att oddsen aldrig gick att förutse 2004-2015 enär utlandsAffe spelade efter start, eller oddsen i vilket fall aldrig var slutgiltiga, har dessa grundspel totalt havererat . Nu har de sena oddsuppdateringarna minskat avsevärt, trots att ATG inte ansåg det möjligt att lösa.11-nov-9

– Spelarna får vänja sig vid att oddsen ändrar sig mycket och sent när vi lever i den spelvärld vi har med många som sitter uppkopplade via internet och spelar väldigt nära in på start. Vi närmar oss att 90 procent av allt spel som görs kommer in sista 15 minuterna innan spelstopp. Då är det inte konstigt om oddsen ”vänds upp och ner” ibland, avslutar Eric Bolander.”

Men sedan Skarplöth tillträdde har innovativandan varit påtaglig, V86 express infördes, spelet är i sig genialt, betydligt bättre anpassat för tre vinstgrupper än V75, men expressformatet med framförallt delade banor gör spelet iskallt. Lägg det som huvudspel på lördagar,  ha V76 på onsdagar med 1kr radpris, då blir det drag under galoscherna! forandring-ar-laskigt

Dock är det största problemet, att ATG utvecklat usla casinospel i virtuella hästar, och ett uselt lotteri i Booost, samt inte minst ett katastrofalt  topp7 som i dagens design är löjeväckande.

 

Vem kommer inte i håg de desperata försöken att få liv i Virtuella hästar förra julen?

VRglasögon

 

Liksom Boost erbarmligt usla grafiska upplösning, där dragningen är lika spännande som Johans fredagspredikningar, dessutom ett lotteri där ATG skriver återbetalningen är 50%, när det garanterat inte ligger över 40%, troligare närmre 30%. Falsk marknandsföring så det dånar om det. Men än så länge agerar inte LI eller finansdepartementet, trots att det påtalats flera gånger. Vi får se under 2017. beforsatan

Men tills dess hoppas jag Topp7 är nedlagt, eller i sämsta fall utvecklats till sedvanligt systemspel där man får välja exakt hur man vill gestalta spelet,där valmöjligheterna gäller alla placeringar. Dock tror jag spelformen redan har är kall och inte går att rädda.

Således, denna 8e dagen har jag givit lite blandad kritik, både ris och ros, för ALLT som ATG rör vid blir ju inte katastrof, det händer dock alltför sällan att det är genomtänkt, förankrat och transparent.

vagarviintesakommervialdrigurskuggan