På Östersund i kvällen 5e september, var det någon i USA som tyckte sig hitta tre BOMBSÄKRA platsspel.

Nu hade personen i fråga endast en kredit på 19.2 miljoner kronor, dvs ungefär 2,5 miljoner$ att satsa, men det fick gå ändå

Att oddsen endast kunde bli 1.0, dvs pengarna tillbaka om alla tre hästarna kom på plats 1-2-3 , det var i sig egalt, spänningen

min vän, spänningen är allt. (observera försök till ironi)

DOCK så hände detta, dels spelade någon i USA 19.2 miljoner på totalt tre platshästar på Östersund i lopp8: se bild!

19miljonerplatsöstersund5sept

 

 

 

 

 

 

Vilket är fullständigt unikt, dels fick jag genom sociala medier(twitter) tidigt reda på att spelen var gjorda i USA.

Många frågor ställer sig såsom intressanta att spörja om:

1: Varför spelades dessa spel? Det fanns ingen vinst att hämta, endast förlust. Såvida det inte finns rejkback som ATGs samarbetspartner delar ut till storspelare( kan variera från några procent till maximalt 25.72% som är samarbetspartners standardintäkt. Dock på platsspel max 16%)

Utöver denna direkta kickback finns också förtjänster i att tvätta pengar att infoga i kalkylen.

2: Hur kommer det sig att SPELET inte inhiberas, det borde ha lyst lampor hos alla ATGpampar. Naturligtvis måste ATGs säkerhetstjänst uppmärksammat detta fullständigt horribla spel? Eller var det som oftast när ATG är inblandat, en samling personer som har anställts på andra premisser än kunskap och skicklighet som skulle tillse ATGs spelsäkerhet?

3: Finns det någon som helst kontroll på att pengarna verkligen finns tillgängliga hos samarbetspartnern? Det tar ofta många dagar att skicka pengar genom olika banksystem och länder. Vad händer om spelet spricker och andra kunder än dom som spelade vill ha ut sina vinster på ca 16 miljoner? Får ST/SG solidariskt ta smällen? ( det har sedemera framkommit att pengar INTE fanns, enär det påpekats från ATG att 19.3 miljoner spelats, men ”endast” 19.2 miljoner var omsättningen på. )

 

4: Spelare som är lite insatta och har spelförståelse och matematiskt kunnande, dom tittar på startlistan och upptäcker att det omsatts 19 miljoner och dessa pengar är spelade på tre hästar, vilket innebär att det är oerhört höga odds på övriga hästar i loppet(se bild) Alltså spelar dom alla andra hästar enär oddset är fullständigt horribelt på att någon av de ospelade ska lyckas ta en plats. Det är vad spel går ut på, hitta överodds. Det innebär att spelare MÅSTE kunna lita på att de odds som dom spelar till, också betalas ut till vinnande spelare.

printsqreenplatspelöstersund19miljoner

 

 

 

 

 

 

5: ATG har nu efter att spelkuppen är fullbordad och nästa lopp startat, faktum att tillse, ingen kan ändras, lagt kort ligger. ATG måste betala ut enligt de odds som föreligger, men vad händer? LÅNGT efter att loppet går i mål, över en timme senare, så ändrar ATG oddsen, gissningsvis för att ATG avser att inhibera spelet på 19 miljoner, och därmed avser att betala ut efter de pengar som inte är satsade genom USA. Vilket naturligtvis är fullständigt regelvidrigt,  och också ger en fullständigt horribel osäkerhetskänsla hos de som i framtiden kommer att spela på ATGs totalisator. ” Här har jag hittat ett superodds, undrar om jag får vinsten utbetald om spelet går in?”

Det säger sig självt att ATG måste betala ut enligt de odds som finns när loppet gick i mål. ATG MÅSTE ta ansvar för sin bristande säkerhetstjänst och fullständigt ansvarlösa förhållande till spelsäkerhet. PUNKT.

6:ATG gör dock inte det rätta och sanna, utan istället gör följande : Istället för att betala ut 54.57 i odds på nr9 Cuba Cohiba, så väljer ATG att bortse från allt spel från USA och betalar istället ut oddset: 1.60 på Cuba Cohiba. Detta är naturligtvis ett fullständigt hån mot spelarna och spelsäkerheten och om beslutet kvarstår kommer innebära en fullständig katastrof för varumärket ATG och dess godwill. (Se bild)

ändradeoddsöstersundlopp8plats5september

 

 

 

 

 

 

7: Östersundposten är först att skriva om händelsen, och skriver följande:

artikelöstersundstidningenATGskandalen5september

 

 

 

 

 

 

Men Därefter inbegriper ATGs propagandaministerium och ändrar till följande ännu mer förvärrande lösning: Dom släcker elden med en atombomb! Ska ATG skylla på en BUGG, så innebär det någon långt värre än att det finns utomnordiska samarbetspartners som utnyttjar löjligt förmånligt skriva avtal till att ge rejkback till storspelare.

 Finns det sådana här JÄTTEBUGGAR i systemet, så är det inte bara säkerhetstjänsten som är av katastrofal kvalitet, då är också hela datasystemet av fullständigt häpnadsväckande usel kvalitet, och måste omgående stängas ner under oöverskådlig tid för att undersökas av Lotteriinspektionen och utomstående dataexperter. Välj vilket del av hötappen ni vill tugga på ATG, ni har valt position alldeles själva!!! ( SE Bild:)

ändringöstersundspostenATGspelskandal5september

 

 

 

 

 

 

Obs att det vid denna typ av katastrofhändelser som den riktiga kapaciteten hos en styrelse avslöjas, hur fel kan dom göra, vad som görs för att minimera skadorna. Om det sker panikåtgärder för att försöka mörka det skedda, hur information hanteras osv.

Oavsett så måste RÄFST OCH RÄTTARTING ske, professionella spelare måste anställas hos såväl ATG och ST/SG samt Lotteriinspektionen. Någon MÅSTE ha andra glasögon på sig än akademikerns när man hanterar miljardbelopp, för att analysera spelbeteenden och risker krävs det naturligtvis branschkunskap. Det finns INTE att studera på universitet.

När undertecknad tidigare beskrev avsaknaden av SPELSÄKERHET på göteborgsjippot(citytravet), så bemöttes jag av underfundiga kommentarer , vilket endast visar på att få förstår vilka oerhörda belopp som finns i omlopp på såväl ATG som Svenska Spel, och försöken att tillskansa sig pengar ur dessa jättelika spelpooler kommer endast bli alltmer sofistikerade. Läs gärna :  http://www.gamblersvardag.se/citytravet-intressant-projekt-men-spelsakerheten 

samt http://www.gamblersvardag.se/atg-lagger-upp-cityspelen-till-smashlage-skumrask

Jag som de facto beskrev det som hände i 5e september långt tidigare,  men inte förutsåg riktigt hur enormt stort USA skulle spela.

Mina varningar för rejkbackspel, utomnordiska samarbetspartners samt ATGs oförmåga/Ovilja att inse problematiken går att läsa om i nedanstående krönikor, från 2012 och framåt, bara kopiera länken och lägga in den i sökmotorn.

Jag har förövrigt också blivit inbjuden EN GÅNG till ATG, för att närvara på presentation av Skarplöths Manifestet, men något intresse för min kunskap och mina tankar föreföll det inte att finnas, men ATG har på inget sätt varit ovetandes om det jag förutspått.

Nedan följer ett axplock av alla de krönikor jag skrivit i ämnet, mest för att påvisa att dagens hästsport och utlandssamarbetens problematik ingelunda var svåra att förutse!

 

 

http://www.gamblersvardag.se/atg-ar-gravt-misskott-sista-10-aren

http://www.gamblersvardag.se/atgs-fortroendekapital-dyker-brantare-an-greklands

http://www.gamblersvardag.se/atgs-alla-misstag-2012-2013

http://www.gamblersvardag.se/atg-samtliga-27-internationella-partners-ar-listade

http://www.gamblersvardag.se/atgs-samarbetspartner-gick-att-kopa-100-000

http://www.gamblersvardag.se/us-partners-till-atg-luppen

http://www.gamblersvardag.se/us-partners-till-atg-luppen3

http://www.gamblersvardag.se/den-tasmanska-pungvargen-bet-hart

http://www.gamblersvardag.se/atgs-samarbetspartner-serverar-bevisen-2

http://www.gamblersvardag.se/utlandsk-samarbetspartner-berattar-sanningen

http://www.gamblersvardag.se/atgs-samarbetspartners-berattar-sanningen-3

http://www.gamblersvardag.se/atgs-samarbetspartner-berattar-sanningen-4

http://www.gamblersvardag.se/utlandsaffe-har-vunnit-1200-miljoner-sedan-2004

http://www.gamblersvardag.se/asnan-mellan-hotapparna

http://www.gamblersvardag.se/ar-atg-utsatt-for-korrupt-spel

http://www.gamblersvardag.se/atg-ger-arliga-bla-ogon-ny-innebord

http://www.gamblersvardag.se/robotspelsystembegransningar-streckprocentrejkbackforbud

http://www.gamblersvardag.se/svenskt-travsport-gar-i-fallan

http://www.gamblersvardag.se/atg-har-ljugit-for-spelarna-i-manga-ar

http://www.gamblersvardag.se/atg-och-utlandspelet-succe-eller-chimar

http://www.gamblersvardag.se/atg-tjanar-428kr-per-hundring-fran-utlandsaffe

http://www.gamblersvardag.se/atg-och-hastporten-analyseras

http://www.gamblersvardag.se/atg-kostnader-for-marknadsforing-ar-344-miljoner

http://www.gamblersvardag.se/atgs-och-sts-styrelse-maste-ansvara-for-harvan

http://www.gamblersvardag.se/283miljoner-skal-att-gora-ratt

http://www.gamblersvardag.se/skarploth-lagger-sten-pa-borda

http://www.gamblersvardag.se/skarploths-logner-vaxer-allt-mer

http://www.gamblersvardag.se/travjournalisternas-kritiklosa-hallning

http://www.gamblersvardag.se/atgs-kvartalssiffror-ar-en-mardrom-insatta

 

PS: Det har också nu i efterhand framkommit att ST beordrat dopingprov på SAMTLIGA tre hästar som inkom på plats, vilket är konfunderande enär ATG i sitt senaste uttalande vidhåller BUGG och då förstår jag inte varför dopingprov skulle tas?

För yttermera visso har upptäckte även ATG det abnormt stora spelet några minuter innan start, men släppte ändå starten, och därefter lät man starten för nästa lopp vänta närmare en timmes tid, samt betalade ryktesvis även ut vinster på banan under tiden.

( källa: http://blogg.op.se/sportredaktoren/2014/09/05/var-ar-spelsakerheten-atg/ )

 

Nu har jag också fått spelmönster från utmärkta sidan : @spelatrav

Här ser ni insatserna komma in, tidpunkt och på vilka hästar.  http://spelatrav.se/race/140912/3