Under gårdagens V64-5 uppstår något som sker många gånger varje vecka, en stenhård upploppstrid mellan tre hästar, där två hästar är så nära varandra att det inte går att urskilja vinnaren med ögat.

Samtliga aktiva, samtliga ”experter” t o m kameramannen som ”aldrig” har fel trodde Kaj Widell vann, även Kaj trodde det, och Björn Goop som åkte av banan, vinnarintervju gjordes av atglive med Kaj Widell.

MEN

Björn Goop vann med Jula Extrem, han säger själv att hans sulkyhjul  låg efter, och Kajs häst var längre, men och bara män, varför visades aldrig målfotot?

Det sägs av närvarande på Solvalla att målfotot visades på banan, men för de som såg atglive, vilket är 98% fler än de på banan, visades inget målfoto.

Detta är naturligtvis ren skandal, ty spel om pengar bygger på en grundbult: SPELSÄKERHET.

Förtroende för spelarrangören är fullständigt vitalt, och får aldrig utsättas för misstankar, misstroende, överhuvudtaget ska inte grogrund ges för betänkligheter.

ATG gör det dessvärre alldeles för ofta, och det är en av många bärande orsaker till att jag anser ATG ska säljas inför en blivande spelreglering, för företaget är inte kapabelt att handha en spellicens.

Det är naturligtvis troligt, t o m högst troligt att allt är kosher med V64-5 på Solvalla 23 januari, likväl ges inte verktygen för förtroende av ATG till den spelande publiken.

SKANDAL

Läs gärna om ATGs många tidigare skandaler:

Övrevoll galopp 25 Augusti 2013 

Fel häst dömdes som 1a på ett målfoto som klart visade ordningsföljden och där 2a häst i mål ropades ut som vinnare. Alla pengar som spelats i loppet, på vinnare, plats, komb, trio, v3, v4 och v65 betalades ut på felaktigta förutsättningar.

 

Östersundsksandalen är naturligtvis överlägsen så här långt, vi ber att det räcker så! http://www.gamblersvardag.se/atg-utsatt-jattespelkupp

Gävleplatsspelen där även Halmstad var inblandat, där tre jättespel på plats gjordes, vilket KUNDE ha givit ATG en möjlighet att skärpa sin säkerhet och förhindrat Östersundskandalen, men detta skedde alltså EJ :  http://www.gamblersvardag.se/atg-utsatta-upprepat-markligt-spel

Listan är dessvärre oändlig, och ATG förtjänar dessvärre inget förtroende, läs gärna Paul Scotney utredning för Lotteriinspektionen 2014/15 http://www.gamblersvardag.se/paul-scotney-utredning-bevisar-rejkbacks

Källa: http://media.gamblersvardag.se/2015/02/Swedish-GC-Final-Report-Fi.pdf

Notera: Jag har skrivit flera hundra krönikor om ATGs bristande spelsäkerhet, och ett femtiotal om Svenska Spel, att dessa monopolbolag nu förmodligen konkurransutsätts är formidabelt, men endast om tillsynen utgörs av kompetent myndighet, dvs Lotteriinspektionen. Än så länge har det inte skett under de fem år jag haft ingående insyn i LI hantering av Svenskt monopolspel, det återstår att se om LI kommer anställa kompetent personal inför spelregleringen, det kommer krävas ett 30tal nya tjänster, och många av dessa bör tillsättas av människor med ingående kunskap om spel, inte juridik som i dag är fallet.

Solvalla inkom målfoto ca kl10 torsdag 24/1

Som väntat mycket svårt, men vid uppförstoring går det att tyda att innerspåret, Björn Goop/Jula Extrem vann med nos.

Rank;Bib;Lane;LastName;FirstName;Nat;Time;React.Time;
1;3;0;Jula Extreme;Björn Goop;S;3:22.4929;;